bahasa duniawi...

membina kitab menyuluh dunia Orwelliah

Kebebasan media M'sia merudum dum dum dam dam dum bunyi mercun. Kepada penganalisis media Malaysia, eloklah amalkan petua Napoleon Bonaparte. Biarkan saja!

Sebab terlalu banyak sangat hos untuk blog percuma sekarang ini maka akhirnya aku pilih Wordpress sebagai yang aktif, lalu kutinggalkan Blogger ini kerana beberapa sebab. Pertama, kerana ia terlalu popular macam pasar malam. Itu yang aku kurang senang sebab macam macam ada di pasar malam dan traffic jam selalu kerana pasar malam. Satu lagi, Blogger punya blogs aku tengok tak ubah macam Myspace - berkecamuk atau terlalu "noisy" buat kepala aku pening saja. Ramai pengguna Blogger pula tu mabuk grafik, letak macam macam sampai format dan frame lari herot petot. Apa punya turrrrrr!

Di sini (blogger.com) akan saya jadikan sebagai pusat pengumuman. Kerja memblog telah sekian lama saya lakukan di http://romantis.wordpress.com . Itu pun tidak memuaskan hati kerana terlalu banyak sekatan terhdap sebarang pengubahsuaian rupabentuk blog. Maka saya telah mendapatkan domain dan hosting sendiri - dan projek saya sekarang di --- http://rastom.net/terkini. Silalah ke sana Revolusi! dan Halwaromantis.

19.12.07

Blogger dan Wordpress

oleh rastom |

Kelebihan memblog di sini (blogspot.com) atau ringkasnya blogger ialah aspek "mudah"nya. Satu lagi ialah kerana ia dinaungi oleh Google, maka rasanya ia lebih mesra dengan enjin carian Google. Cuma yang saya tidak gemar ialah memberi hits percuma kepada mereka. Selain itu ia seolah olah memberi gambaran bahawa orang yang memblog di blogger itu masuk ke dalam kelompok para amatur. Mungkin lebih baik ada dua blog? Satu di sini (blogger.com) dan satu lagi di dalam domain sendiri?

1.11.06

Cukup Sampai Disini Sayang......

oleh rastom |

Dengan resminya mengumumkan penghijrahan saya ke situs baru

halwa romantis

yang manis lagi cantik lagi bergaya selamat tinggal blogspot!